Аква Мип ЕООД

Доставка монтаж и сервиз на омекотителни станции за вода

Защо омекотителите  за вода са важни за вас?

Докато твърдата вода не е сериозна опасност за здравето, тя може да повлияе негативно на ежедневните ви задачи. Когато сапунът се смеси с твърда вода, той също няма да се е така ефективен. Калцият и магнезият се комбинират с някои частици от сапуна, като образуват твърдо вещество, което не може да бъде разтворено. Най-очевидният признак на този проблем са петна, които остават върху дрехите, чиниите или вани и мивки. Звучи ли познато?

Онова, което е по-трудно да се забележи, е това, което твърдата вода прави за вашата водопроводна система - това са вашите тръби, уреди,и смесители. Същите петна останали върху съдовете, се натрупват във вашите водопроводни тръби. Често на кранчетата могат да се видят твърди образувания ( котлен камък). Това натрупване постепенно намалява притока на вода във вашите тръби, намалявайки тяхната ефективност и евентуално води до проблеми със запушването и дренирането. Един прост проблем, който би могъл да бъде решен с омекотител за вода, може в крайна сметка да повлияе негативно на вашата водопроводна система .

Натрупването на котлен камък влияе негативно на бойлера , като повишава усилията за поддържане на адекватно водоснабдяване с топла вода и по високи сметки за ток. Също така съкращава живота на бойлера и може да доведе до преждевременна смяна. За да се насладите на предимствата на по-чистата вода, която ще направи ежедневните ви дейности по-ефективни, докато се грижите за вашата водопроводна система, помислете за система за омекотяване на водата.


 

Необходима ли е поддръжка на омекотителите за вода?

Омекотителите за вода изискват редовно зареждане с натрий. Те също така трябва да се проверяват периодично, за да се провери тяхната физическа цялост и да се осигури ефективен воден поток в цялата система. Нашият професионален екип ще ви помогне в инсталирането и поддръжката на системата за омекотяване на вода във вашата сграда, за да ви осигури чиста, омекотена и качествена вода.


 

 

За консултация с наш специалист...

Намерете ни на картата